Türk tekstil devi konkordato ilan etti

CBF Tekstil Konkordato İlan Etti

Türkiye’de uygulanan sıkı para politikaları, birçok şirketin zor duruma düşmesine neden olurken, yüksek faiz oranları nedeniyle ucuz finansmana erişimde sıkıntılar yaşayan işletmeler konkordato ilan etmeye devam ediyor.

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARABİLİR

Konkordato başvurusunda bulunan şirketler arasında Türkiye’nin önde gelen üreticileri de bulunuyor. Son olarak, 400’den fazla çalışanı olan ve Avrupa’daki birçok ülkeye ihracat yapan CBF Tekstil’in konkordato başvurusunda bulunduğu belirtiliyor.

3 AY ÖNCE BAŞVURDU

CBF Tekstil’in yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle 3 ay önce konkordato ilan ettiği bildirildi. Ardından süre bir ay uzatıldı ve 3 kişilik komiser heyeti atandı. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından konkordato duruşması 8 Mayıs 2025 tarihine ertelendi.

TOKAT’TA FABRİKA KURDULAR

Almanya’da tekstil mühendisliği eğitimini tamamlayan ve 30 yıl önce İstanbul’a yerleşen 56 yaşındaki Glaudia Constanze Brandt ile eşi Burak Fadıloğlu, 10 yıl önce Tokat’ın Niksar ilçesinde CBF Tekstil fabrikasını kurdu.

Fadıloğlu çifti, 2022’de 6 milyon parça, 2023’te ise 3 milyon parça tekstil ürünü üreterek özellikle İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerine ihraç etti. Kadın istihdamına önem veren CBF Tekstil’in işçi sayısı zamanla 400’ü aştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklam

Related Posts

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir