Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Sardalyelerin Sağlık Açısından Önemi

Süt, uzun yıllardır kalsiyumun en önemli kaynağı olarak bilinirken, son zamanlarda sardalyelerin beslenme alanında dikkat çekici bir rol oynadığı belirtiliyor.

Beslenme uzmanı Júlia Farré tarafından La Vanguardia’ya yapılan açıklamalara göre, sardalyelerin 100 gramında yaklaşık 380 miligram kalsiyum bulunmaktadır. Bu değer, aynı miktardaki sütte bulunan 120 miligram kalsiyumdan oldukça yüksektir.

Sardalyelerin yüksek kalsiyum içeriğinin kaynağı, balıkların ince ve yumuşak kemikleridir. Ayrıca, konserve sardalyelerde bulunan bu kemiklerin çiğnenmesiyle besin değerinin tam olarak alınması sağlanmaktadır.

Júlia Farré, “Sardalyeler sayesinde günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayabilir ve ek takviyelere gerek kalmayabilir” şeklinde konuşuyor.

Sardalyelerin sağladığı faydalar sadece kalsiyumla sınırlı değil. Aynı zamanda D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve yüksek kaliteli proteinler de içermektedir. Sardalyenin içerdiği D vitamini, vücudun kalsiyumu daha etkili bir şekilde kullanmasına yardımcı olmaktadır. Omega-3 yağ asitleri kalp-damar sağlığını desteklerken, yüksek kaliteli protein de kas ve dokuların tamirine yardımcı olmaktadır.

Sardalyeler, beslenmenin çeşitlendirilmesi için önemli bir alternatif

Sardalyeler, hızlı bir şekilde tüketilebilen ve çeşitli yemeklerde kullanılabilen bir besin kaynağıdır. Salatalarda, makarnalarda, sandviçlerde veya zeytinyağı, limon ve maydanozla hazırlanan bir ekmek üstü ezme olarak kolayca tüketilebilirler.

Júlia Farré, “Sardalyelerin amacı sütün yerini almak değil, sadece kalsiyum kaynaklarını çeşitlendirmektir” diyor. Özellikle laktoz intoleransı olan veya süt ürünlerinden kaçınan kişiler için sardalyeler, dengeli beslenmenin önemli bir parçası olabilir.

Related Posts

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Mor besinlerin farkı

Antosiyanin; bitkilere mavi, mor ve kırmızı renkleri veren doğal pigmenttir. Bu sayede meyve sebzeler çok güçlü antioksidanlara dönüşür. Kalpten, kan basıncını düşürmeye ve kanser riskini azaltmaya kadar birçok faydası olan bu yiyecekler günlük beslenmeye eklenmelidir.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yüksek tansiyonun hayati tehlike oluşturduğunu vurgulayarak Türkiye’de hastaların yarısının durumundan habersiz olduğunu açıkladı.