Kayısı, üzüm veya incir değil: En sağlıklı kuru meyve ortaya çıktı

Sağlığınız İçin En İyi Kuru Meyve Seçeneği: Kuru Erik

Uzmanlar tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuru meyveler arasında en sağlıklı seçenek kuru erik oldu. Sindirimi kolaylaştıran, bağışıklığı güçlendiren ve kemik sağlığını destekleyen bu besin, içerdiği zengin vitamin ve minerallerle diğer popüler kuru meyveleri geride bıraktı.

Yıllardır sofralarda yer bulan kuru üzüm, kayısı ve incir gibi seçenekler, sağlıklı beslenmenin temel taşları arasında yer alsa da, yapılan araştırmalar kuru eriğin sunduğu çok yönlü faydaların bu meyvelerden daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

HEM SİNDİRİMİ DESTEKLİYOR HEM KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Kuru erik yüksek lif, sorbitol ve polifenol içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı oluyor. Özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için önerilen bu meyve, bağırsak hareketlerini artırarak doğal bir çözüm sunuyor.

Aynı zamanda kuru erik, K vitamini, bor minerali ve potasyum gibi kemik sağlığına katkı sağlayan bileşenler içeriyor. Yapılan bazı akademik çalışmalar, günlük 5 ila 6 adet kuru erik tüketen kadınlarda kemik yoğunluğunun korunduğunu ve osteoporoz riskinin azaldığını gösteriyor.

GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Antioksidan açısından da oldukça zengin olan kuru erik, hücreleri serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatabiliyor. Aynı zamanda kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ve kan şekeri kontrolüne yardımcı olduğu da belirtiliyor.

Uzmanlar, kuru meyve tüketiminde porsiyon kontrolünün önemli olduğunu vurgularken, günde 4–6 adet kuru erik tüketmenin sağlıklı bir alışkanlık haline getirilebileceğini ifade ediyor.

DOĞAL, BESLEYİCİ VE HER ÖĞÜNE UYGUN

Kuru erik tek başına atıştırmalık olarak, kahvaltılarda, yoğurtla karıştırılarak ya da salatalarda rahatlıkla tüketilebiliyor. Doğal tatlılığı sayesinde şekerli gıdalara sağlıklı bir alternatif oluştururken, uzun süre tokluk hissi de sağlıyor.

Related Posts

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Mor besinlerin farkı

Antosiyanin; bitkilere mavi, mor ve kırmızı renkleri veren doğal pigmenttir. Bu sayede meyve sebzeler çok güçlü antioksidanlara dönüşür. Kalpten, kan basıncını düşürmeye ve kanser riskini azaltmaya kadar birçok faydası olan bu yiyecekler günlük beslenmeye eklenmelidir.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yüksek tansiyonun hayati tehlike oluşturduğunu vurgulayarak Türkiye’de hastaların yarısının durumundan habersiz olduğunu açıkladı.