Kalp Sağlığı İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kalp Sağlığınız İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr. Ağca: Kalp ve Damar Hastalıklarının Önlenmesi Mümkün

BURSA – Her yıl yaklaşık 125 bin kişinin kalp krizi sonucu kaybettiği Türkiye’de, kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğine dikkat çeken kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasının önemini vurguladı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp damar hastalıklarının Türkiye’de ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. “Türkiye’deki tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 35 ile 40’ı kalp damar hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Her yıl 125 bin kişi kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmektedir” dedi.

Prof. Dr. Ağca, kalp damar hastalıklarının önlenmesinde risk faktörlerinin bilinmesi ve tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığını söyledi. “Tansiyon, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, hipertansiyon, diyabet ve kolesterol hastalıklarının tedavisinin doktorun önerileri doğrultusunda yapılması oldukça önemlidir” diye ekledi.

Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının kalp sağlığını tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Ağca, sigarayı bırakmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, psikososyal stres, hareketsiz yaşam ve obezitenin de kalp sağlığını olumsuz etkileyen risk faktörleri olduğunu ifade etti.

Son olarak, Prof. Dr. Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı yapıldı KIRKLARELİ – Kırklareli’nde düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’nda otizm farkındalığına vurgu yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir