Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Yüksek Tansiyon Hakkında Prof. Dr. İlhan Gölbaşı’ndan Uyarı

Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Türkiye’de yüksek tansiyon hastalığının yaygınlığının %40-50 arasında olduğunu belirtti.

Gölbaşı, yüksek tansiyon hastalarının %50’sinin durumlarının farkında olmadığını ve teşhis konulmuş kişilerin %50’sinin ise tansiyon ilacı kullanmadığını ifade etti. Ayrıca tansiyon ilacı kullanan hastaların da yaklaşık %50’sinin yeterli dozda ilacı kullanmadığını vurguladı.

Riskler ve Belirtiler

Yüksek tansiyonun ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Gölbaşı, beyin kanaması, inme, kalp yetmezliği, akut kalp krizi gibi yaşamı tehdit eden sonuçlarla karşılaşabileceğimizi ifade etti.

Tansiyon hastalığının genellikle 40’lı yaşlardan sonra belirginleşmeye başladığını belirten Gölbaşı, sık baş ağrısı ve sırt ağrısının yüksek tansiyonun belirtileri olduğunu söyledi.

Önemli Uyarı

Yüksek tansiyon hastalarının herhangi bir belirti göstermemesi durumunda dahi rutin muayenelerde hastalığın teşhis edilebileceğini açıklayan Gölbaşı, herkesin düzenli olarak tansiyonunu kontrol ettirmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. İlhan Gölbaşı’nın uyarısına göre, her yaşta herkesin düzenli tansiyon ölçümleri yaptırması ve tedaviye uyum sağlaması hayati öneme sahiptir.

Related Posts

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Mor besinlerin farkı

Antosiyanin; bitkilere mavi, mor ve kırmızı renkleri veren doğal pigmenttir. Bu sayede meyve sebzeler çok güçlü antioksidanlara dönüşür. Kalpten, kan basıncını düşürmeye ve kanser riskini azaltmaya kadar birçok faydası olan bu yiyecekler günlük beslenmeye eklenmelidir.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.