Başkan Doğan: “Samsun kuzeyin üretim merkezi olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Samsun, Kuzeyin Üretim Merkezi Olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yerel seçimlerin ardından çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şehrin kalkınma yolunda yeni bir döneme girdiğini söyledi. Başkan Doğan, “Samsun, kuzeyin üretim merkezi olacak. Tarımdan sanayiye, enerjiden teknolojiye kadar her alanda üretimi artıracak projeleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

SBB Başkanı Halit Doğan, görevdeki 1. yılını değerlendirirken MKE ve Chery yatırımları, istihdam atağı, sosyal projeler, hacizli ilçe belediyelerine yardımlar, OSB’lere gelecek yatırımlar ve belediyenin banka borçlarının kapatılması gibi konularda bilgiler verdi. Başkan Doğan, “Göreve geldikten sonra geçen 1 yıllık süreç, Samsun için bereketli geçti. OSB yatırımlarına ev sahipliği yapmak için Samsun gün bekliyor. Bir taraftan OSB’lerimiz için çalışırken bir taraftan belediyemizin insanların hayatına dokunan sosyal belediyecilik anlamında da önemli işlere imza atıyoruz” diye konuştu.

Başkan Doğan, banka kredilerinin faiz yükünden kurtulmak için alınan önlemleri de açıkladı. “Banka kredileri aylık 350 milyon TL faiz yükü oluşturuyordu. Bu nedenle bir karar aldık ve borçların anaparalarını ödeyerek kapatmaya başladık. Faize gidecek kaynakları Samsunlulara hizmet olarak aktarıyoruz” dedi.

MKE, Chery ve diğer dev yatırımları değerlendiren Başkan Doğan, Samsun’un kuzeyin üretim merkezi olacağını vurgulayarak, şehrin gelişimine dair önemli projelerin hayata geçeceğini belirtti. Ayrıca, Tekkeköy ve Atakum Belediyelerine destek olunarak hizmetin aksamaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Doğan, Samsun’un geleceğine güvenle baktıklarını ve önemli yatırımların şehre geleceğini belirterek, şehrin üretim ve istihdam kapasitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Beraber planlama ve iş birliğiyle Samsun’un daha ileriye gideceğini belirten Başkan Doğan, Samsunlulara güvenlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Related Posts

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir