Hizmet üretim endeksi şubatta arttı

TÜİK, Şubat Ayına Ait Hizmet Üretim Endeksi Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, endeks şubatta geçen yıla göre %1,2 artış gösterdi.

2025 yılı Şubat ayında hizmet üretim endeksi (2021=100) bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 yukarı yönlü bir ivme kaydetti. Ay içerisinde ulaştırma ve depolama hizmetleri %3,5 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri %1,4 arttı. Bilgi ve iletişim hizmetlerinde %4,1, gayrimenkul hizmetlerinde %9,1, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %1,9 ve idari ve destek hizmetlerinde %11,6 artış görüldü.

Aylık Bazda %2,0 Düşüş Kaydedildi

2025 yılı Şubat ayında hizmet üretim endeksi (2021=100) bir önceki aya göre %2,0 geriledi. Bu dönemde ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %3,1 azalma, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %1,4 azalma, bilgi ve iletişim hizmetlerinde %1,1 azalma, gayrimenkul hizmetlerinde %5,2 artış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %6,6 düşüş ve idari ve destek hizmetlerinde %1,3 artış yaşandı.

Related Posts

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir